Apel: Djevojčici Arneli Jahić iz Tuzle treba 20 hiljada eura za liječenje

Trinaestogodišnjakinja iz Tuzle, Arnela Jahić, treba pomoć dobrih ljudi. Naime, djevojčica ima probleme sa motoričkim sposobnostima, a jedina Klinika koja bi joj mogla pomoći se nalazi u Zagrebu, a troškovi liječenja koštaju više od 20 hiljada eura.

Prijatelji porodice su uputili apel za pomoć:

“Počnimo od početka, naš mještanin iz Soline Nedžad Jahić ima zdravstveni problem kod svoje djevojčice Jahić Arnele, koja ima 13 godina. Naime, dijete se rodilo zdravo i bez ikakvih smetnji, ali je oko šeste godine došlo do neobjašnjive promjene i pogoršanja motoričkih sposobnosti.

Dijete već godinama radi vježbe i terapije po preporukama liječnika u Tuzli ali su rezultati jako slabi i nema napretka. Kako su roditelji riješili potražiti pomoć u Zagrebu, gdje postoji poliklinika GLAVIĆ koja im po pregledu djeteta daje dobre nade i rezultate liječenja ROBOTSKOM NEUROREHABILITACIJOM od 12 sedmica.

Troškovi toga liječenje po predračunu iznose 20.520 EURA za taj period od 12 sedmica.

Inače, svaki dan čekanja je pogoršanje stanja, i djetetu u skorijoj budućnosti prijeti potpuna nesamostalnost. Pohađa školu i trudi se da bude dio kolektiva sa svojim drugovima u školi.”

Svi koji žele pomoći, novac mogu uplatiti na račun koji je objavljen u prilogu, ili kontaktirati Arneline roditelje na broj 062 677 660.

Source: STUDIO D TK