Radnicima “McDonald’s-a” iz BiH stigla ponuda iz Hrvatske

SARAJEVO – Nakon zatvaranja restorana brze hrane svjetskog brenda “McDonald’s” u BiH, radnici koji su bez najave ostali bez posla i primanja dobili su ponudu iz Hrvatske.

Naime, kako su za N1 odgovorili iz kompanije “Globalna hrana” koja je vlasnik franšize za “McDonald’s” u Hrvatskoj, a koja ima preko tri hiljade zaposlenih, prijave radnika koji su radili u bh. kompaniji koja je bila nosilac dozvole ovog svjetskog lanca su itekako dobrodošle.

“U McDonald’su Hrvatska svi kandidati imaju jednaka prava na zaposlenje, s obzirom na kvalifikacije i trenutnu potražnju za radnicima. Baš zato ćemo svaku potencijalnu prijavu zainteresiranih kolega iz Bosne i Hercegovine uzeti u obzir te im pri tome pomoći u rješavanju radnih dozvola. Prosječna neto plata za početnu poziciju iznosi oko 930 evra, a osiguravamo i kontinuiranu edukaciju, treninge, te fleksibilno radno vrijeme”, objasnili su u ovoj kompaniji.

Чланак Radnicima “McDonald’s-a” iz BiH stigla ponuda iz Hrvatske се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao