Vučić najavio razgovore s predstavnicima međunarodne zajednice

Vučić je to kazao tijekom obilaska radova na dionici auto-ceste “Miloš Veliki” komentirajući izjavu potpredsjednika kosovske Vlade Besnika Bislimija koji je najavio kažnjavanje vozača koji poslije 31. ožujka ne preregistriraju vozila.

“Ili najavljuje novu akciju. Ne mislim da imaju način da rade to, inače bi sklonili barikade. To je taktika u kojoj trebamo šutjeti kada neko treba postati član UN”, kazao je Vučić te dodao da Bislimij nije netko kome treba vjerovati na riječ, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Spor oko registarskih tablica gotovo je dvije godine raspirivao napetosti između Srbije i Kosova, a međunarodna zajednica je forsirajući dijalog dviju strana nastojala ishoditi obostrano prihvatljiv “pravno obvezujući sporazum”.

Dogovor oko registarskih tablica postignut je u studenom prošle godine u Bruxellesu kada se Srbija obvezala da će prestati izdavati registarske tablice s oznakama kosovskih gradova, a Kosovo da će obustaviti dalje korake u vezi s preregistracijom vozila, piše Fena.

Source: region