POLICIJA NA TRAGU UBICE IVANE: DNK I BAZNE STANICE OTKRIVAJU KO JE UGUŠIO DJEVOJKU U STANU NA ZVEZDARI

Obdukcija je utvrdila da je djevojka ugušena davljenjem, pa je protiv zasad nepoznate osobe pokrenuta istraga zbog ubistva. Na identifikaciji i otkrivanju počinioca svakodnevno se radi, piše Hayat.

Svi DNK tragovi, koji su pronađeni u njenom stanu, upoređuju se sa DNK pojedinih osoba koje su bile u njenoj okolini, ali i sa bazom DNK podataka u policiji. Takođe se provjerom baznih stanica mobilnih telefona pokušava utvrditi ko je tada bio u prostoru zgrade u kojoj je živjela. Pretpostavlja se da je ona ubijena dva dana prije nego što je pronađena, jer se dva dana roditeljima i braći nije javljala na telefon.

Takođe, policija provjerava i sve njene kontakte i komunikacije, pošto se vještači i njen telefon da se vidi da li neke poruke ili možda pozivi mogu da ukažu na mogućeg ubicu.

Ivana K. je studirala u Beogradu i pošto se nije javljala na telefon, njena porodica se zabrinula. Pozvali su rođake, koji su otišli do stana, ali je bio zaključan i niko nije otvarao vrata. Tada su uspjeli da kroz prozor vide kako leži na krevetu. Nakon toga je vrlo brzo stigla vlasnica stana, kao i policija, pa su ušli unutra i zatekli mrtvu djevojku. Na prvi pogled uočljivih povreda nije imala, ali je obdukcioni nalaz kazao da je ugušena. Prema nekim nezvaničnim informacijama, koje se pojavljuju u javnosti, navodno je ugušena jastukom ili nekim platnom.

Prve sumnje su da je ubio neko koga je ona poznavala i pustila u stan. Nikakve premetačine u nereda u stanu nije bilo, a nije nađen ni ključ od stana u vratima. To ukazuje da je ubica zaključao vrata i pobjegao sa ključem.

Kamere traže počinioca

Komšinica je policiji ispričala da se te večeri iz njenog stana čula buka, kao da se svađala sa nekim. Policija je uzela i snimke sa svih okolnih nadzornih kamera, da se vidi ko je tog dana ulazio i izlazio iz zgrade i da li mu se vidi lice.

Ivana K. je sahranjena 27. decembra na groblju u Lovćencu.

Source: region