Dino Osmanović: Osim inspekcijama, prevoznici “bijelog mora” će biti prijavljeni MUP-u TK

Nakon niza incidentnih situacija i saobraćajne nesreće koja se nedavno dogodila u naselju Koksara, prilikom čega je došlo do prevrtanja kamiona natovarenog “bijelim morem”, oglasio se Dino Osmanović iz Gradskog odbora Naše stranke Lukavac i najavio prijave protiv prevoznika:

„Gradske vlasti još uvijek ništa ne poduzimaju iako je to njihov posao. Vijećnici su, međutim, napokon počeli raspravljati o ovom problemu, a sve to nakon što smo nastavili sa prijavama. Napominjem da je stari put iz Lukavca prema Puračiću uništen, a nadležnost je gradske inspekcije. Zahvaljujući građanima, dobili smo niz dokaza o tehničkoj neispravnosti vozila koja saobraćaju tim, ali i magistralnim putem.

Naredne sedmice ćemo uputiti prijavu na adresu gradske, kantonalne i federalne inspekcije u vezi s ovim problemom. Zahtijevat ćemo provjeru tehničke ispravnosti vozila koja saobraćaju, načina prevoza i težine naspram dozvoljene nosivosti, kao i sankcionisanje odgovornih za nastalu i do sada pričinjenu štetu. Neće imati na koga prebaciti odgovornost. Također, prijava će biti adresirana i na adresu MUP-a TK i tražit ćemo veće kontrole ovih vozila jer imamo dokaze da saobraćaju bez svjetala, registarskih oznaka i nisu propisno obilježena. Nadam se da pripadnicima Policijske uprave nije jedina nadležnost postaviti mobilni radar, već i preventivno djelovati radi sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.“

Napominjemo da je Naša stranka Lukavac u januaru prošle godine uputila niz prijava protiv prevoznika, ali su iz gradske inspekcije odgovorili da nisu nadležni.

The post Dino Osmanović: Osim inspekcijama, prevoznici “bijelog mora” će biti prijavljeni MUP-u TK first appeared on SodaLIVE.ba / Već drugu deceniju zajedno!.

Source: izvor: sodalive.ba