Austrijanka u Dubrovniku popravila zube, pa pobjegla iz ordinacije

U dubrovačkoj zračnoj luci uhapšena je austrijanka za koju se sumnja da je u jednoj stomatološkoj klinici napravila račun od 4800 eura koji nije platila, nakon čega je pokušala pobjeći.

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 44-godišnja državljanka Austrije osumnjičena je za kazneno djelo prevare”, piše policija.

“Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičena od 15. do 17. novembra prošle godine u privatnoj dentalnoj ustanovi izvršila ugradnju 6 dentalnih implantanata i nadogradnju koštanih defekata. Trošak navedenih zahvata je iznosio 4.800,00 eura koji iznos se osumnjičena obvezala platiti do 23. novembra prošle godine što do danas nije učinila”, dodaje se.

“Osumnjičena je, po raspisanoj potrazi Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, uhapšena u prijepodnevnim satima jučer, 2. januara, na Zračnoj luci Dubrovnik prilikom namjere putovanja za Zagreb i dalje u Beč, te je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, kasno sinoć predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, zaključila je policija.

Source: region