Duge kolone na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Gradina u oba pravca

Prema podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pojačan je promet vozila i duge su kolone u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Gradina, a na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Dubica i Bosanska Kostajnica, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz BIHAMK-a navode da se na ostalim graničnim prelazima ne čeka duže od 30 minuta.

Osim toga, promet vozila pojačan je i na gradskim saobraćajnicama, kao i na prilazima gradovima, te na putevima u većem dijelu BiH.

“Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac – Olovo (dionici Čevljanovići – Nišići u dužini od 300 metara) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice – Stupari, zaključuju iz BIHAMK-a.

Source: Bih