Jusuf Nurkić i Pomozi.ba donirali 170.000 eura najugroženijim u Crnoj Gori

Udruženje Pomozi.ba i proslavljeni bh. košarkaš učestvovali su u Donatorskoj večeri u Crnoj Gori i zajedno donirali 170.000 eura kao pomoć ugroženim porodicama u ovoj zemlji.

Akcija pod nazivom “Srcem za Crnu Goru” koju su pokrenule fondacije “Hemiias” i “Budi human” te humanitarni fond “Hilal”, na inicijativu filantropa Hajriza Brčvaka sinoć je doživjela svoj vrhunac donatorskom večerom na kojoj je prikupljeno 800.000 eura za pomoć oboljelima i ljudima koje žive u jako teškim uslovima u ovoj zemlji.

Organizacija Pomozi.ba iz Bosne i Hercegovine na donatorskoj večeri donirala je 120.000 eura. Od tog iznosa 100.000 eura namijenjeno je za pomoć oboljelim građanima Crne Gore, dok će 20.000 eura biti iskorišteno za hranu najugroženijim kategorijama društva u vidu gotovih obroka i prehrambenih paketa.

“Kada je pokrenuta akcija ‘Srcem za Crnu Goru’ na inicijativu Hajriza Brčvaka vidjeli smo priliku da se barem na jedan mali način odužimo za sve ono što je Hajriz uradio za BiH. Mi smo od ranije sarađivali i ovo je samo nastavak naše saradnje. I za narednu godinu već imamo planove, a cilj nam je pokazati da humanost nema granice”, kazao je Elvir Karalić, osnivač organizacije Pomozi.ba, napomenuvši da je Hajriz Brčvak u proteklom periodu donirao više od jedan ipo milion KM za ljude u Bosni i Hercegovini.

Pomoć Brčvaka i njegove fondacije Hemiias bila je itekako značajna za vrijeme pandemije korona virusa kada su donacijama pomogli rad bolnica i drugih zdravstvenih ustanova u BiH.

Jedan od projekata od velikog značaja je i izgradnja zgrade za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica i djece bez roditelja na području Općine Stari Grad Sarajevo, a donacijama su podržali i obnovu vjerskih ustanova, te pružili pomoć mnogobrojnim ljudima u stanju socijalne potrebe.

Donatorskoj večeri pridružio se i poznati bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić koji je od ranije poznat po svojoj humanosti i pomaganju ljudima u BiH i šire. Ovaj put Nurkić je stanovnicima Crne Gore pomogao sa 50.000 eura.

“Ljude u Crnoj Gori poštujemo i želimo im svako dobro”, poručio je Nurkić.

Obzirom da veliki broj ljudi nije bio upućen da se održava donatorsko veče te da žele učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji, ona će trajati još 48 sati.

Sve informacije o akciji možete dobiti na stranici humanost.com.

Source: STUDIO D TK