Muž monstrum klečao na koljenima prije nego što je ubio trudnu suprugu: Novi detalji tragedije ispred ginekološke klinike!

Hamide Magaši (35) ubijena je u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini.

Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je sinoć oko 18 sati ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

Rođaka koja je pošla da isprati nesretnu trudnicu da kupi kruh otkrila je da su Halilija srele u dvorištu ginekološke klinike.

Rekla mi je da je to njen bivši muž. Zatim se okrenula i pošla na drugu stranu. Pitao je Hamide zašto ga ostavlja. Onda je pao na koljena – opisala je rođaka šta je prethodilo jezivom ubistvu.

Policija i dalje traga za Sokolom Halilijem (31) koji je osumnjičen da je ubio svoju ženu koja je bila u devetom mjesecu trudnoće ispred klinike za ginekologiju u Prištini.

Tokom popodneva pronađen je automobil kojim je Halili navodno pobjegao nakon što je sinoć oko 18 sati ispalio tri hica u suprugu Himide Magaši (35). Automobil je pronađen u Štimlju.

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živjela je u kući svojih roditelja u Lupljanju. Jučer je otišla na kliniku u Prištinu na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće nedjelje.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. augusta prijetio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Sestra nastradale Hamide Magaši, koju je bivši muž ubio u dvorištu ginekologije klinike u Prištini, navodi da je ubijena žena trpila porodično nasilje.

– Svaki put kad smo je zvali rekla je da ne može da govori – rekla je sestra Hamide Magaši i dodala da je nesretna trudnica bila u pratnji svekrve čak i kada je htjela da ode kod sestara, piše Kurir.rs.

Source: region