Bingo nastavlja sa investicijama na području Kalesije, otvorili 224. poslovnicu

Na području općine Kalesija Bingo je započeo sa radom davne 2006. godine. Od tada do danas brojne su investicije ove kompanije u općinu, a današnjim otvorenjem broj maloprodajnih objekata u ovoj općini porastao je na pet. Osim maloprodaje, Bingo je u proteklih 16 godina investirao i u Kaletex, a od 2021. godine otvorio je i pogone za peradarsku industriju: repro centar kapaciteta 6,5 miliona jaja godišnje, inkubatorsku stanicu sa 10 miliona jajnih mjesta, te farmu brojler pilića u kojoj proizvedu jedan milion pilića za godinu dana.

“Hipermarket u Tojšićima je površine 4.200 m², od čega je površina hipermarketa 2.400 m².Tu je i restoran sa 60 mjesta, te 20 mjesta u bašti. Tu su još i dječija igraonica, prodaja srebra, a u narednom periodu će biti i apoteka.„Otvorenjem ovog hipermarketa završavamo našu poslovnu godinu, sada imamo 224 poslovnice. Izgrađen je po posljednjim standardima u trgovini gdje smo se posebno fokusirali na energetsku efikasnost. U blizini  objekta se nalazi i inkubatorska stanica, te smo se odlučili za instalaciju solarne elektrane snage 500kW, koja će električnom energijom snabdijevati hipermarket, inkubatorsku stanicu i fabriku tekstila Kaletex. Kada je u pitanju sadržaj i ponuda u hipermarketu, potrudili smo se da zadovoljimo sve svakodnevne potrebe domaćinstva, uz poseban naglasak na svježe odjele (mesnica, voće i povrće, pekara, delikates), ali bogat asortiman tekstila, kućnih potrepština i techno shop.  Da bismo kupovinu učinili što ugodnijom, kupcima su na raspolaganju restoran, igraonica i prostran parking na kojem ćemo u narednom periodu instalirati samouslužnu autopraonicu” rekla je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe trade marketinga.

Zadovoljstvo zbog investicije u njegovoj općini nije krio ni načelnik Sead Džafić.

„Drago mi je da zapadni dio dobiva ovakav jedan objekat, za kojeg slobodno mogu reći da je najljepši od svih dosadašnjih Bingo objekata. Ova kompanija je u mom mandatu zaista mnogo uradila na ulaganju u našu općinu. Sada imamo pet objekata gdje građani mogu da kupe sve što im je potrebno, dva u Kalesiji, jedan u Raincima i evo sada dva u Tojšićima.  Kompanija Bingo je najavila još investicija u narednom periodu. Trenutno ova kompanija zapošljava preko 160 osoba na području Kalesije, a ja kao načelnik općine i dalje ću biti tu da pomognem našim investitorima kako bi ulagali u Kalesiju a naravno i zapošljavanjem zadržali mlade ovdje.”

Otvorenje je ispraćeno velikim brojem degustacija i promocija, uz prigodan program za najmlađe, a kupce su nagradili poklonima i besplatnim kupovinama.

 







Source: STUDIO D TK