U velikoj akciji zbog šverca 115 kila kokaina uhapšen i poznati srbijanski fudbaler i sin selektora Srbije

Dušan Petković, sin pokojnog fudbalera Ilije Petkovića, uhapšen je u Amsterdamu kao član OKG Vračarci zbog 115 kilograma kokaina, javlja Telegraf.rs. 

Sa njim je “pao” i Damjan Roganović u velikoj akciji hapšenja koja je izvedena u zajedničkoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, BIA, MUP, nadležnih javnih tužilaštava Belgije, Nizozemske, Europola i Eurodžasta.

U akciji je ukupno “palo” osam osoba. Uhapšeni se sumnjiče za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopćenju tužilaštva.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sa teritorije Južne Amerike organizovali transport veće količine opojne droge kokain u luku Roterdam i dalje transport ove opojne droge do belgijskog grada Arlon, gdje je u zajedničkoj akciji nadležnih državnih organa Srbije, Belgije, Holandije i Luksemburga, ukupno zaplijenjeno 115 kilograma te droge.

Inače, Dušan Petković je za reprezentaciju Srbije i Crne Gore nastupao u periodu od 2000. do 2004. godine, a uspio je skupiti sedam nastupa. 

U klupskoj karijeri je igrao za OFK Beograd, Majorku, Jokohamu, Spartak Suboticu, Volfsburg, Ninberg, moskovski Spartak i Saturn Ramenskoje. prneosi “Avaz“.

Source: region