ZORANU MARJANOVIĆU NIJE DOPUŠTENO DA VIDI MALOLJETNU KĆERKU

Viši sud u Beogradu nije dozvolio maloj Jani Marjanović (12) da u Centralnom zatvoru posjeti oca Zorana (44), koji je prije četiri mjeseca prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. u Borči.

Zoran Marjanović i Jana su se, inače, posljednji put vidjeli 22. jula ove godine, kada je on, poslije izricanja presude, iz Višeg suda u Beogradu nakratko otišao kući da uzme stvari, nakon čega je odveden u pritvor.

Zoranov brat Miloš Marjanović, koji je u međuvremenu postao Janin staratelj, po savjetu advokata je sačekao da tužilaštvo i odbrana dobiju pisani otpravak presude u vezi sa zločinom u Borči, i da tek onda napiše molbu sudu da Jana posjeti oca.

“Insistira da ga viđa”

Ovim putem vas molim kao staratelj maloljetne Jane Marjanović da joj odobrite stalnu dozvolu za posjetu njenom ocu Zoranu Marjanoviću. Imajte u vidu da Jana svakodnevno izražava veliku želju da viđa i posjećuje oca, kog nije vidjela više od četiri mjeseca, zbog čega posebno pati, te insistira da ga viđa – navodi se. prneosi “Hayat“.

Međutim, Viši sud je već sutradan, 25. novembra, na svom sajtu, u podeljku gdje se prati tok predmeta, saopštio da se molba Miloša i male Jane odbija.

Nedostaje joj tata

Djevojčica, podsjetimo, redovno piše pisma ocu, u kojima mu poručuje da jedva čeka da ga vidi, a jedno takvo pismo je objavio u septembru.

Tata, mnogo sam tužna, jer mi nedostaješ. Jedva čekam da te vidim i zagrlim. Ja sam dobro i ništa ne brini. Počela mi je škola i obećavam ti da ću biti najbolji đak! Svi smo dobro i stalno mislimo na tebe. Dok te ne budem vidjela, stalno ću ti pisati pisma, a nadam se da će te pustiti da i ti meni napišeš neko. Volim te najviše na svijetu…”

Zoran Marjanović je, inače, 22. jula osuđen na 40 godina zatvora za teško ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči. Sudija Jelena Škulić je u presudi istakla da je “nesporno dokazano da je Zoran ubica”.

Ne postoji savršen zločin. Sud stoji pri čvrstom uvjerenju da je Marjanović na svirep i podmukao način ubio suprugu, pri čemu je to unaprijed planirao. To je jednoglasna odluka petočlanog vijeća – rekla je, između ostalog, sudija Škulić.

Maloj Jani su kao privremeni staratelji određeni amidža Miloš Marjanović i njegova supruga, sa kojima je djevojčica ostala da živi u porodičnoj kući u Borči. Odluku o stalnom starateljstvu donijet će radnici Centra za socijalni rad, najvjerovatnije nakon pravosnažne presude Janinom ocu Zoranu, prenosi Srpskainfo.

Source: region