Vučić danas sa Hilom o situaciji na Kosovu

Priština je, posle poziva američkih zvaničnika, odložila izricanje kazni vlasnicima vozila sa registarskim tablicama izdatim u Srbiji, dok Beograd šalje poruke da će poštovati zahteve EU da više ne izdaje i ne obnavlja reguistarske tablice sa oznakama kosovskih gradova.

Odluku o odlaganju objavio je na Tviteru kosovski premijer Aljbin Kurti navodeći da je prihvatio predlog američkog ambasadora u Prištini Džefa Hovenijera.

Vučić se u ponedeljak uveče sastao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, a posle sastanka je na instagram nalogu buducnostsrbijeav poručio da Srbija „samo hoće da čuva svoje i siguran je da će kao narod pokazati zrelost i sačuvati svoja ognjišta“.

„Evo me tu sa našim Srbima sa Kosova i Metohije. Zamolili smo ih samo da se čuvaju, da budu staloženi, da sačuvamo mir i stabilnost, da na tuđu bahatost i aroganciju odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvek odgovaraju. Mi samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više. Tako da siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost i sačuvati svoja ognjišta“, poručio je Vučić.

Source: region