Tuzla: Naredne sedmice Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Univerzitet u Tuzli, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u četvrtak 24.11.2022. godine u Narodnom pozorištu Tuzla organiziraju svečanu akademiju obrazovnih institucija Tuzlanskog kantona.

U programu obilježavanja akademije sudjelovat će učenici JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla i JU Osnovna muzička škola Tuzla, te studenti Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli. Na akademiji će se prigodnim referatom obratiti dr.sci. Dženeta Omerdić, redovni profesor na Pravnom fakultetu u Tuzli, a literarni rad na temu „Zašto mi je važan ZAVNOBIH?“ predstavit će prvonagrađeni učenik srednje škole po raspisanom konkursu SABNOR-a TK.

JU Arhiv Tuzlanskog kantona otvorit će izložbu „Obnova državnosti Bosne i Hercegovine u Drugom svjetskom ratu“, autora Hatidže Fetahagić i Adnana Tinjića.

Riječ je o akademiji obrazovnih institucija koja se prvi put obilježava na području Tuzlanskog kantona povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Source: STUDIO D TK