Potpisan sporazum o realizaciji infrastrukturnih projekata u Gradačcu

U sjedištu Vlade Tuzlanskog kantona danas je potpisan sporazum o udruživanju sredstava između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Sporazum su potpisali federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Anto Iljkić uz prisustvo premijera TK Irfana Halilagića.

– Zadovoljstvo mi je da danas ponovo potpisujemo sporazume sa Vladom TK kako bi realizovali još jedan infrastrukturni projekt. Radi se o značajnom projektu zbog lokalne zajednice koje su imale status raseljenih lica. Nadamo se da će građevinska sezona biti produžena i da ćemo projekt završiti do kraja godine – kazao je ministar Ramić.

Udružena sredstva će biti iskorištena za rekonstrukciju i sanaciju puteva u Gradu Gradačcu. Ukupan iznos sredstava potpisanog sporazuma iznosi 365.000 KM.

– Imamo jako dobru i uspješnu saradnju i zahvaljujemo se ministru Ramiću i saradnicima. Ovo nije prvi sporazum koji realizujemo. U šestom mjesecu smo potpisali sporazum i realizovali smo infrastrukturne projekte. Danas potpisujemo sporazum o projektima na području Grada Gradačac, riječ je o četiri mjesne zajednice. Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak izdvaja 175.000 KM, a federalno ministarstvo 190.000 KM – kazao je sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK Anto Iljkić.

Projekt će se raalizovati u mjesnim zajednicama Lukavac, Rajska i Novalići, odnosno povezivat će centar Gradačca sa spomenikom Ljiljan, piše Fena.

Source: Bih