Bosanska fondacija i škole “Maarif” organizuju takmičenje za najbolji slogan o domovini

Bosanska fondacija “Maarif” i škole “Maarif” u Sarajevu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizovale su takmičenje za najbolji slogan o domovini u kojem mogu učestvovati učenici svih škola iz Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Riječi su najjači i najljepši način izražavanja. Sa malo riječi možemo reći najviše. Upravo iz tog razloga u jednoj rečenici želimo reći svojoj domovini koliko nam znači. Ljubav, snaga, jedinstvo, budućnost – sve je sadržano u riječi domovina!”, navode organizatori takmičenja.

Učenici svoje slogane mogu slati do 23. 11. 2022. godine na mejl-adresu: info@ba.maarifschools.org, a uz slogan je obavezno da napišu ime i prezime, školu koju pohađaju i kontakt telefon.

“Proglašenje pobjednika bit će upriličeno na svečanom programu povodom obilježavanja Dana državnosti, 24. 11. 2022. u Maarif Schools of Sarajevo te na oficijelnoj facebook stranici Maarif Schools of Sarajevo”, objavili su organizatori.

Učenike čekaju i nagrade, a za one koji smisle najbolja tri slogana nagrade su tablet, pametni sat i wireless slušalice, te wireless slušalice i ručni sat. Obezbijeđeno je i pet ručnih satova koji će biti dodijeljeni kao utješne nagrade.

Source: Bih