Srebrenik ostaje bez gradonačelnika. Nihad Omerović preuzeo mandat poslanika u PS BiH

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović jučer je potpisao izjavu kojom je prihvatio mandat poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, tako da je od 16.11.2022. godine grad Srebrenik ostao bez gradonačelnika.

U narednim danima Gradsko vijeće Srebrenik sprovesti će proceduru izbora V.D. gradonačelnika, a za par mjeseci nam slijede vanredni izbori za gradonačelnika grada Srebrenik.

Tim povodom za sutra je zakazana HITNA sjednica Gradskog vijeća sa jedinom tačkom dnevnog reda a to je izbor vršioca dužnosti gradonačelnika. 

Dnevni_red_hitne_sjednice_GV_Srebrenik

Nihad Omerović je najdugovječniji načelnik/gradonačelnik Srebrenika obzirom da je neprestano na toj funkciji bio 8 godina. Naime prvi puta je postao načelnik općine Srebrenik kao kandidat SDA, nakon prijevremenih izbora za načelnika općine Srebrenik održanih 28. septembra 2014. godine.

Na lokalnim izborima za načelnika općine Srebrenik održanim 2. oktobra 2016. godine kao kandidat SDA-SBB Nihad Omerović je ponovo izabran za načelnika općine Srebrenik. Na lokalnim izborima za gradonačelnika grada Srebrenika održanim 15. novembra 2020. godine kao nezavisni kandidat ispred Pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik” Nihad Omerović je izabran za gradonačelnika Srebrenika i na toj poziciji je bio sve do 15. novembra 2022. godine. Nihadu Omeroviću čestitamo na dosadašnjem radu i postignutim rezultatima i nadamo se da će nastaviti sa uspješnim radom i na novoj dužnosti.

 

Source: STUDIO D TK