“Noć filma” u kalesijskom BKC-u: U utorak možete gledati “Dječak delfin” i “Amanet”

BKC “Alija Izetbegović” Kalesija nastavlja sa večerima filma. Za odraslu i najmlađu publiku spremili su nove filmove.

U “Noći filma” dvije fantastične projekcije biće prikazane u BKC-u.

U utorak, 22. novembra 2022. godine, u 18:00 sati, projekcija fantastičnog i uzbudljivog filma za djecu “Dječak delfin”.

Nakon pada aviona u more, delfin Danilo spašava malog dječaka iz pobješnjelih talasa. Od tada, prijatelji, skoro braća, bezbrižno odrastaju zajedno u čarobnim morskim dubinama. Sve dok jednog dana mir njihovog radosnog malog svijeta ne uništi zla hobotnica. On protjeruje dječaka na kopno, gdje će morati da nauči da živi među ljudima i shvati tajnu svog porijekla. Novi prijatelj, dobrodušni kapetan i delfin Danilo pomoći će dječaku da se nosi sa svim nedaćama – bilo na dnu mora ili na misterioznim dalekim ostrvima. Na tom putu, očekuju vas fantastične avanture.

Isto veče, 22. novembra, još jedan film, ali za odraslu publiku. U 20:00 sati projekcija najgledanijeg bh. filma “Amanet”.

Prije mjesec dana premijera pomenutog filma bila je u Sarajevu. Film je za sedam dana pogledalo više od 7.500 gledalaca, a tokom vikenda bio je gledaniji od filma “Black Adam”. Ovakva posjeta publike govori o kakvoj glumačkoj postavi, scenariju i kinematografiji se radi. Zato ne propustite 22. novembra i uživajte u 90 minuta kvalitetnog bh. filma koji ima dušu.

Cijena ulaznice je 5 KM.

The post “Noć filma” u kalesijskom BKC-u: U utorak možete gledati “Dječak delfin” i “Amanet” appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba