I dalje se nalazi u kućnom pritvoru: Elvis Keljmendi već šest puta bio u Tužilaštvu BiH

Elvisu Keljmendiju, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za organizirani kriminal i promet narkotika, a u vezi s istragama o Sky aplikaciji, i dalje je na snazi kućni pritvor – zabrana napuštanja mjesta prebivališta.

Dolazi policija
Keljmendija, također, dva puta dnevno, a prema rješenju Suda BiH, obilazi policija kako bi se uvjerila poštuje li mjere zabrane koje je predložilo Državno tužilaštvo.

Ovu informaciju potvrdio je za „Avaz“ njegov advokat Senad Kreho. Keljmendi je, podsjećamo, pušten iz pritvora u Vojkovićima prije mjesec, a nakon što je pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH.

On je, a što je “Avaz” i objavio, ošmekao svoje saradnike, prije svega Ajlina Ahmića i Anela Sejfovića, koji su zajedno s njim uhapšeni. Njima je nedavno pritvor produžen za još tri mjeseca. Pitanje je kada će nakon iskaza Keljmendija izaći na slobodu.

Poslije njegovog iskaza uhapšen je Denis Stojnić, sarajevski MMA borac i ugostitelj.

Sam samcat
Ali je i on, po uzoru na kuma Elvisa, odlučio “pjevati” tužiocima pa je „zaradio“ kućni pritvor.

Prema informacijama „Avaza“, Keljmendi intenzivno sarađuje s Tužilaštvom. On je u proteklih mjesec više od pet puta bio u ovoj instituciji. No, svaki put bez advokata.

Kako daje izjave, tako se istraga širi i ide sve dalje. Ovoga puta prema policijskim službenicima s kojima je sarađivao i čiju je zaštitu imao. Tužilaštvo ima asa u rukavu, pitanje je samo kada će krenuti nova hapšenja i do koga vode.

Pablo i Ronaldo
Keljmendi je, podsjećamo, koristio Sky nadimak Besa, a Ahmić je bio Avatar. Na kilogramu kokaina uzimali su 90.000 KM, a heroina 40.000 KM.

Sarađivali su s pripadnicima kriminalne organizacije iz Turske, Albanije, Crne Gore i Srbije Sky imena Tiger 1, Nino, Aron, Bufalo, Tokio, Goku, Roma, Smesko, Amsterdam, Ronaldo, Djole, Sinola, Ekica, Pablo…

Source: Bih