Otvoren sajam “Jesen u kraljevskom gradu”

Danas je u Srebreniku otvoren sajam “Jesen u kraljevskom gradu”. Organizator sajma, UŽ “Diva” Srebrenik , uz podršku Grada Srebrenika, Turističke zajednice Srebrenik i JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, na gradskom trgu je okupio oko 30 izlagača iz cijele BiH.

Posjetioci, do 16 sati, mogu pogledati, probati ali i kupiti razne domaće proizvode, rukotvorine, tradicionalna domaća jela, pite, kolače, sokove, džemove, zdravu hranu i još mnogo toga što su pripremile vrijedne ruke članica ženskih udruženja iz naše zemlje.

-“Ovo je drugi po redu sajam “Jesen u kraljevskom gradu”, a kako je u svom obraćanju kazala predsjednica UŽ “Diva” Srebrenik Dekida Zahirović, namjeravaju da on preraste u tradicionalnu manifestaciju. Predstavljati svoj grad na drugim sajmovima, pa i danas, posebna je čast i zadovoljstvo. Trudićemo se da Srebrenik uvijek promovišemo u najboljem svjetlu”, – istakla je Dekida Zahirović.

Sajam je otvorio Adnan Bjelić, savjetnik gradonačelnika za privredu, koji je istakao da je današnji skup najbolji dokaz da se svaki trud isplati, te izrazio zadovoljstvo što će iz Srebrenika otići još jedna lijepa slika i priča, ali i izrazio spremnost za podršku gradske uprave svim događajima koji se organizuju s ciljem promocije grada. Nakon svečanog otvaranja upriličena je podjela zahvalnica, a potom i obilazak sajma.

Objava Otvoren sajam “Jesen u kraljevskom gradu” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: izvor: radiosrebrenik.ba