AMRA I EDIN DŽEKO IZGLEDA NE MISLE STATI: KO ZNA, MOŽDA OVO NIJE ZADNJE

Amru čeka peti carski rez zbog kojeg je u ovoj trudnoći prilično oprezna, ali u svemu, pa i odgoju djece, najveća pomoć i podrška joj je suprug Edin koji se, kad nije u karantinu ili na utakmici, maksimalno posveti svojoj djeci i supruzi.

O sebi i svojoj porodici za Hayat je govorila Amra, koja trenutno s porodicom boravi u Sarajevu:

Ja uživam u majčinstvu i to je moj prioritet. Uvijek sam sanjala veliku porodicu i petero djece, ali ko zna je li ovo zadnje. Vrlo sam realna u svemu tome. Imam supruga, životnog partnera, koji je podjednako uključen u sve, koji je moja najveća podrška. Sve što radimo, radimo zajedno.

U našoj porodici vlada veliko poštovanje, ljubav, razumijevanje, podrška, tako da se sve te energije usklade i sve funkcioniše, nekako smo oboje realni. Svjesni smo da možemo izvesti na pravi put ovoliku djecu, nije samo roditi ih, nego izvesti na pravi put, odgojiti ih.

Nije lako, ja imam i pomoć, ali Edin i ja odgajamo našu djecu. Mi ih vodimo na treninge, u školu, pravimo jela. Edin i ja smo se lijepo organizovali, jer je dobra organizacija ključ svega. Važno nam je da naš život kao partnera ne trpi, da imamo vrijeme samo za nas, kad djeca zaspu da pogledamo našu omiljenu seriju. Bitno nam je da izađemo ponekad na večeru, da život nas kao para ne trpi, jer živimo daleko od roditelja i nemamo tu vrstu pomoći, ali uspjeli smo da napravimo balans i uspjeli smo da se organizujemo da opet često dođemo u Sarajevo, da te veze ostanu neraskidive s našim ljudima – kazala je Amra.

Source: edin dzeko