Jedan drugačiji snimak iz Doma za stare u Peći: Dirljive scene pretučene bake i medicinskih sestara

Skandal koji je viđen u centru za stara lica “Orenda” u Peći i dalje se komentariše u zemlji i šire. Nakon hapšenja osumnjičenih za okrutno nasilje nad starijom ženom, čini se, sve se vraća u normalu. Nakon emotivnog snimka na kom se vidi kako kćerka ljubi staricu i odvodi je iz doma u kom je pretrpjela stravično zlostavljanje sada su se pojavila još dva koja vraćaju vjeru u plemenitost medicinskog osoblja iz ovog doma.

Naime, Minire Nura je bila žrtva brutalnog i nehumanog napada pojedinaca zaposlenih u centru, a u središtu skandala bila je Aurona Pelaj koja je udarila stariju ženu.

Indeksonline.net je obezbijedio snimke iz ovog centra gdje je gospođa Minire ponovo bila protagonista, ali su scene mekše i humanije od onih sa Auronom Peljaj koja se nemilosrdno iživljavala nad nemoćnom staricom.

Ona u zagrljaju dvije mlade medicinke sestre pokazuje i drugu stranu zaposlenih u ovom domu koji časno i plemenito obavljaju svoj posao. Osim profesionalnosti koje su pokazale ove mlade djevojke, ovi snimci odišu emocijom i ljubavlju.

Ova priča dobila je i nježniji obris koji su joj dale ove mlade medicinske sestre svojom dobrotom i čestitošću, piše avaz.ba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IndeksOnline (@indeksonline)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IndeksOnline (@indeksonline)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IndeksOnline (@indeksonline)

Source: region