Vučić izdao naredbu da vojska bude u pripravnosti

“Ne spremamo se za rat, ali ne smijemo da budemo nepripremljeni”, rekao je Vučević za TV Hepi i dodao da niko ne želi sukobe s Prištinom.

Povodom navoda da je kosovska policija uručila noćas prvu opomenu za vozila koja nisu preregistrovana sa srpskih registarskih tablica na RKS tablice, Vučević je rekao da ne može da vjeruje da zemlje Kvinte nemaju uticaj na kosovskog premijera Aljbina Kurtija i administraciju u Prištini.

“Mi želimo mir i da se nastavi dijalog sa Prištinom”, kazao je Vučević.

Takođe je rekao da Srbija mora da radi na naoružanju, većoj popunjenosti i popularizaciji vojske.

On je dodao da će se resorno ministarstvo zalagati da vojna lica i njihove porodice imaju olakšice pri zapošljavanju ili podizanju kredita.

“Hoćemo da stimulišemo ljude da budu u sistemu odbrane i radimo sa (ministrom finansija Sinišom) Malim oko budžeta za 2023. godinu”, kazao je Vučević.

Kada je riječ o služenju vojnog roka, on je rekao da je to tema o kojoj mora “ozbiljno” da se razgovara, jer Srbija mora da ima obučene ljude za svaku situaciju.

“Imamo 12 generacija koje nisu služile vojni rok, ne znaju uniformu da obuku, ni pušku da drže. Da bismo bili pripremljeni za sve scenarije, treba nam organizovan i spreman narod”, objasnio je ministar.

Source: region