JUTRA SVJEŽA I MAGLOVITA: VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNA TRI DANA

Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C. prenosi hayat

Source: Bih