Denis Stojnić predat u nadležnost Tužilaštva BiH

“Ovo je još jedna u nizu aktivnosti vezanih za strateško opredjeljenje Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koja se provodi od strane ove policijske agencije u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

U narednom periodu slijedi nastavak ovih aktivnosti”, saopćili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Podsjetimo, ranije je saopšteno kako je Stojnić slobode lišen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično Međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219. istog zakona.

“Na osnovu Naredbe Sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela”, saopćeno je iz MUP KS u nedjelju ujutru.

Stojnić je u nekoliko svojih posljednjih medijskih istupa tvrdio da nema veze s kriminalom i da se u Nizozemskoj priprema za iduće zakazane borbe. Također, tvrdio je da nema veze sa aplikacijom Sky, zbog koje je u posljednje vrijeme uhapšeno više “krupnih riba” i policajaca te zbog čega se trenutno trese bh. podzemlje. prneosi “Radiosarajevo“.

Source: CRNA HRONIKA