Sjednica Općinskog vijeća Kalesija održat će se 3.novembra

Sjednica Općinskog vijeća Kalesija koja je bila zakazana za četvrtak, 27.oktobra održat će se u četvrtak, 03.novembra, sa početkom u 9 sati. Razlog neodržavanja sjednice Općinskog vijeća je što je većina vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija (16 vijećnika), obavijestila predsjedavajućeg Općinskog vijeća da je spriječena da prisustvuje sjednici Općinskog vijeća zakazanoj za četvrtak, 27.oktobar sa početkom u 10 sati, navodedeno je iz Općinskog vijeća Kalesija.

Inače, na ovoj sjednici  vijećnici će između ostalog, razmatrati Odluke o imenovanju prijedloga kandidata za predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija, članove Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija i člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.

Na dnevnom redu je i Odluka o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija,  Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija i Program zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.

Pred vijećnicima će se još naći Izvještaj o izvršenju budžeta i Izvještaj o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za pvih šest mjeseci ove godine.

Dnevni red:

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
 3. Razmatranje  i donošenje Odluke o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija.
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija.
 6. Razmatranje i donošenje Programa zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.
 7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2022. – 30.06.2022.godine.
 8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za period 01.01. – 30.06.2022. godine.
 9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o završenoj školskoj 2021/2022. godini sa pregledom uspjeha učenika i upisu učenika u prvi razred osnovnih i  srednje škole na području općine Kalesija.
 10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija za 2021. godinu.
 11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.

The post Sjednica Općinskog vijeća Kalesija održat će se 3.novembra appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba