DIJETE MOJE, NE OSTAVLJAJ ME! GROBLJEM SE PRELAMALI JECAJI: MLADIĆ I DJEVOJKA NA VJEČNI POČINAK OTIŠLI ZAJEDNO!

Na stotine ljudi okupilo se oko 13 sati ispred mrtvačnice na groblju u Staroj Pazovi da isprate Dejanu i Borisa na vječni počinak.

Posmrtni orkestar svirao je tužne melodije pola sata nakon čega je pjevao i crkveni hor. Nakon njih sveštenik je čitao isposnice Svetog Pavla da bi na kraju sat vremena pokušavao da pruži riječi utjehe očajnim roditeljima dvoje stradalih tinejdžera.

Znam da ne možete da prihvatite to da su djeca otišla prije vas. Ali morate ostati čvrsti i izdržite tugu. Pomirite se sa božjom voljom. Ne smijemo da prigrlimo smrt, već život. Bože, molimo te da Dejanu i Borisa primiš u očinski zagrljaj – rekao je sveštenik.

Najprije je bila evangelistička, a potom i katolička liturgija. Nakon što su ispoštovani svi običaji, tužna povorka krenula je da isprati dvoje mladih u njihovu vječnu kuću.

Prvo je Boris položen u raku, a potom i Dejana.

Dejanine sestre držale su ruke na njenom sanduku i jedva koračale za njim, dok je majka tiho jecala zarivši lice u peškir, jedva koračajući. Kada su bijeli kovčezi stigli do grobnog mjesta, Borisovog oca je napustila snaga i počeo je da jauče za svojim mezimcem.

Borise, sine moj, ne idi. Dijete moje, ne ostavljaj me – jecao je otac brišući suze.

Kada su grobari u raku položili Dejanino, pa Borisovo tijelo, grobljem su se prolamali jecaji na stotine prisutnih, mahom tinejdžera, koji su došli da isprate svoje drugare.

Podsjećamo, Dejna i Boris su stradali u utorak uveče u stravičnom sudaru koji se dogodio na putu Inđija Beška, piše Kurir. Nesreću je najvjerovatnije izazvao vozač “mercedesa” S.B. (83) iz Krčedina koji nije ustupio prvenstvo prolaza vozaču motocikla. On je prema posljednjim informacijama juče izveden pred sudiju gdje je saslušan. prneosi “Hayat“.

Source: region