DANAS OBLAČNO VRIJEME, A EVO KAD NAM STIŽE KIŠA: PROČITAJTE VREMENSKU PROGNOZU ZA NAREDNA TRI DANA

Tokom poslijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, koja će se prema kraju i tokom noći proširiti na centralna, istočna i sjeveroistočna područja Bosne. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša je moguća u drugom dijelu poslijepodneva i tokom noći. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 21 °C.

Sutra oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina i djelimično smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 23 °C.

Prekosutra u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno sunčano. U Bosni je lokalno moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 8 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

U četvrtak, pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne djelimčno razvedravanje. U centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 24 °C. prenosi hayat

Source: Bih