Humano srce prikuplja pomoć za porodice bez primanja

Udruženje Humano srce iz Mostara pokrenulo je akciju prikupljanja odjeće, obuće i hrane za porodice koje imaju djecu a nemaju primanja. Posljednjih dana, ovo udruženje na adresi Kralja Tomislava 4. prikuplja pomoć za ljude u stanju potrebe. Tamo se mogu donositi hrana, novac, odjeća i obuća. Kasnije će sve što se prikupi podijeliti ljudima kojima je to potrebno.

– Slijedi zima, svima će nam biti teže. Vidite što nam se događa u državi, cijene divljaju, pa i ljudi koji imaju poslove i plaće gledaju kako spojiti kraj s krajem. Zamislite kako je onima koji su sad u jesen kupili odjeću i školski pribor za djecu, a sada moraju rješavati ogrijev. Najavljuju se poskupljenja struje, goriva, plina, a tokom 2022. već je poskupilo praktično sve. Mnogi se pitaju kako dalje i kako prezimiti, kaže predsjednik Udruženja Dževad Gegić.

Sve što prikupi u Ulici Kralja Tomislava Dževad će podijeliti ljudima u stanju potrebe.

– Mnogo je porodica kojim istinski treba pomoći. Preživljava se na razne načine. Nikome nije lako. Preprodaju se sekundarne sirovine, poneko radi fizičke poslove na crno, netko preprodaje drva… Zato bih volio ako bi se građani Mostara odazvali i donirali ono što im je višak u kućama i stanovima, a što bi nekome moglo značiti lakši i bolji život, dodaje Gegić.

Dobrodošlo je sve. Ipak, izdavaja hranu i odjeću.

– Odjeća i obuća su uvijek dobro došli. Naravno, hrana je važnija od svega ostaloga. Vjerujem da postoje dobri ljudi, humanisti, dobrotvori koji će pomoći. Svi zaslužujemo živjeti bolje. Bosna i Hercegovina je i zemlja i plemenitih ljudi, poručio je na kraju Gegić.

Source: Bih