Održana javna tribina “Međunarodna pozicija Bosne i Hercegovine: aktuelni izazovi i prilike”

Sinoć je u Plavoj sali Doma kulture održana javna tribina našeg sugrađanina Ismaila Ćidića na temu“Međunarodna pozicija Bosne i Hercegovine: aktuelni izazovi i prilike”

Organizator je bio BZK “Preporod” Srebrenik a moderatori su bili Razim Slanjabkić, predsjednik BZK “Preporod”, Alma Bajrektarević i Nasiha Avdić iz Škole debate Srebrenik.

-Ismail Ćidić je vanjskopolitički komentator i predsjednik organizacije”Bosnian Advocacy Center” koja se bavi promocijom bh. interesa u međunarodnim medijima, stranim vladama i međunarodnim organizacijama.Na Duke univerzitetu radio je s dr. Johnom Aldrichem, jednim od najutjecajnijih i najcitiranijih profesora političkih nauka u historiji, na istraživanju uloge tadašnjeg senatora Joe Bidena u njegovoj borbi za Bosnu i Hercegovinu u američkom Kongresu tokom agresije i genocida.Objavljivao je radove i komentare u svim značajnijim bh. medijima, a njegove komentare na engleskom jeziku objavljivali su CNN, Al Jazeera i drugi portali.Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja uključujući i titulu državnog prvaka u debati te učenika generacije Behram-begove medrese u Tuzli. Ponosno ističe da je iz Gornjeg Srebrenika i da je alumnista Druge osnovne škole. Trenutno živi na relaciji Washington-Srebrenik-Sarajevo sa svojom suprugom.

Cilj tribine je bio približiti važne međunarodne događaje i okolnosti, ali i upoznati širu publiku o značaju strateškog odgovora i pozicioniranja naše države usred turbulentnih vremena kojima svjedočimo i koja tek dolaze.
Objava Održana javna tribina “Međunarodna pozicija Bosne i Hercegovine: aktuelni izazovi i prilike” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: izvor: radiosrebrenik.ba