OVO SU MONSTRUMI KOJI SU SI.OVALI DJEVOJČICU U PRIŠTINI! Stravično otkriće policije: Iživljavali se nad njom duže od godinu dana

Svećlja je na konferenciji održanoj danas rekao da je od načelnika Kosovskog policijskog inspektorata zatražio da svi policijski službenici uključeni u ovaj slučaj, budu pozvani kao svjedoci kako bi se razjasnilo šta se dogodilo.

On je rekao da odgovorne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uvjerenje da će svi propusti biti identifikovani, a da oni koji su odgovorni, budu kažnjeni, piše Koha.

– Prve indicije ili informacije su da je ova maloljetnica si.ovana više od godinu dana. Zahtjev sam uputio direktno načelniku Policijskog inspektorata Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svjedoci, kako bi institucije Kosova i javnost bili na pravi način informisani o tome šta se desilo, šta su institucije preduzele i šta će preduzeti. Takođe i da se što prije izađe sa nalazima ovog izuzetno teškog slučaja – kaže Svećlja.

– U ovaj slučaj uključeni su Tužilaštvo, Centri za socijalni rad, Policija ili Kosovska agencija za forenziku. Sve dosadašnje informacije nam govore o uzastopnim propustima nadležnih institucija da prvo zaštite ovu maloletnicu, a zatim da identifikuju šta se dogodilo, ali i da identifikuju počinioce koji, nažalost, još nisu svi uhapšeni – rekao je on.

Dana 27. avgusta, pet osoba, od kojih su dvije odrasle i tri maloljetne osobe, navodno je se.sualno zlostavljalo 11-godišnju djevojčicu, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati.

Kasnije je otkriveno da je ista djevojčica si.ovana i bila žrtva trgovine i u junu ove godine, piše Srbija danas.

Source: region