Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

Prvog dana vikenda nas očekuje sunčano uz umjerenu naoblaku. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera,piše Hayat

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepni.

U nedjelju djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Source: Bih