Zlatni krug kao simbol trke za život!

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti u mjesecu septembru.

Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada trče trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kada će svi imati priliku pokazati svoju podršku i poslati snažnu poruku  mališanima, a to je da nisu sami. Da su spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život.

“U mjesecu septembru planirali smo mnogo aktivnosti, jer želimo ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva prije svega.

Započet ćemo ga u zlatnom tonu 01.09.2022.godine sa sada već tradicionalnim osvjetljenjem važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini: Sarajevo – Vijećnica i Zgrada zajedničkih institucija BiH, Visoko – zlatna vrpca i osvjetljenje instalacije „I love Visoko“ kod Kulturnog centra Altintag, Mostar – Stari Most, Tuzla – Zgrada Kantonalne privredne komore, Bihać –rijeka Una i Tešanj – Tvrđava.

05.09.2022. godine slavimo rođendan BH Telecoma uz druženje naših mališana sa Sergejem Barbarezom u Pionirskoj dolini.

11.09.2022. godine čeka nas humanitarna šetnja/trka „Zlatni krug“ u Visokom u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH, ali i mnogi naši roditelji i djeca. Na ovaj način će svi imati priliku pružiti podršku i zajedno s nama pozlatiti ovaj septembar.

26.09.2022. godine na presskonferenciji predstavljamo novi projekat koji realizujemo sa Konzumom u BiH.”, rekli su iz Udruženja. 

Iz udruženja su iskoristili priliku da pozovu sve, kako medije tako i građane, da svi zajedno pozlatimo ovaj septembar i pomognemo da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje! 

 

 

Source: STUDIO D TK