Rat kotorskih klanova u HR: Škaljarac nije jedina meta, spremano još ubistava

Crnogorski državljanin Goran Vlaović likvidiran je u četvrtak ujutru hicem u glavu, a sumnja se da je ovaj zločin nastavak rata između sukobljenih klanova iz Kotora – škaljarskog i kavačkog.

Prema novim saznanjima iz istrage, postoje određene naznake da ubistvo Vlaovića nije posljednja likvidacija koja je planirana da se izvede u Hrvatskoj.

Na to ukazuju interni dokumenti crnogorske policije, ali i hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije. Ipak, zasad nema dodatnih informacija o tome.

Imao pomagača

Hrvatski Jutarnji list navodi i da se pretpostavlja da je Tanasković imao pomagača prilikom likvidacije, te da ga je on čekao nedaleko od kluba ispred kojeg se desila likvidacija.

Ipak, ubica je napravio kobnu grešku, te se nakon bjekstva vratio do mjesta zločina kako bi provjerio da li je Vlaović mrtav.

Upravo zahvaljujući tom potezu je i uhapšen. Nije poznato da li hrvatska policija ima saznanja o tome ko bi mogao biti pomagač Tanaskovića, pogotovo s obzirom na činjenicu da se on branio ćutanjem na saslušanju u tužilaštvu u Zadru.

Podsjetimo, Goran Vlaović, zvani Goro, ubijen je u četvrtak, oko šest sati ujutru, ispred kluba na Pagu. Bio je pripadnik škaljarskog klana koji je od 2014. godine u sukobu sa kavačkom grupom. U međusobnim obračunima dva zavađena klana iz Kotora ubijeno je više od 50 osoba.
Poduži dosije

Zbog zločina je uhapšen Srbin Dušan Tanasković, koji iza sebe ima poduži dosije. Služio je kaznu zbog razbojništva, a navodno se dovodio u vezu s likvidacijom još jednog škaljarca – Milića Minje Šakovića.

Šaković je bio visokopozicionirani pripadnik klana, kojem je više puta glava bila ucjenjena. prenosi “N1“.

Source: region