Obilježeni Dani sjećanja na poginule i umrle branitelje Špioničke bojne

Svečanim polaganjem vijenaca na spomeniku u Špionici Srednjoj kod Srebrenika, kao i na Ceriku i Gornjim Hrgovima, svetom misom za poginule i umrle branitelje kao i prigodnim domijenkom, obilježeni su Dani sjećanja na poginule i umrle branitelje Špioničke bojne HVO-a , a uz prisustvo delacija zakonodavne i izvršne vlasti grada Srebrenika, boračkih udruženja i građana.

Ova tradicionalnu manifestaciju organizuje Udruga dragovoljaca i veterana domovniskog rata HVO Srebrenik kako bi se sačuvalo sjećanje na one koji su za slobodu ovih krajeva tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.dali ono najvrednije – svoj život.

Dani sjećanja na poginule branitelje Špioničke bojne HVO-a manifestacija je koja se organizuje već duži niz godina, i njen cilj je sačuvati od zaborava žrtvu  petorice pripadnika ove jedinice koji su poginuli još na samom početku agresije na BIH 1992. godine
Objava Obilježeni Dani sjećanja na poginule i umrle branitelje Špioničke bojne pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: izvor: radiosrebrenik.ba