Bravo, zaltna djevojčice! Lana Pudar prvakinja Evrope!

Nevjerovatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar upisala je najveći uspjeh karijere pošto je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu.

Nakon nastupa u disciplinama 50 i 100 metara delfin, nakon kojih je osvojila i evropsku bronzu, Pudar je danas nastupila i u finalnoj disciplini na ovom Evropskom prvenstvu i tu je zauzela spektakularno prvo mjesto.

Pudar je isplivala vrijeme 2:06.81 što je dovoljno za nevjerovatno prvo mjesto i najveći uspjeh karijere. Lana je nastupila u stazi broj dva i čuvala je prvo mjesto od starta utrke pa sve do samog kraja.

Srebrena medalja pripala je Dankinji Heleni Bach, koja je zabilježila vrijeme 2:07.30, dok je Italijanka Ilaria Cusinato osvojila bronzu (2:07.77).

Mladoj bh. sportašici uručena je zlatna medalja, a nakon toga Rimom je odjekivala himna Bosne i Hercegovine što je trenutak ponosa za sve naše građane.

Lana Pudar je zaplakala dok se intonirala himna Bosne i Hercegovine što je bio jedan od najdirljivijih trenutaka tokom današnjeg dana na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Tako je naša fenomenalna plivačica na najbolji mogući način okončala Evropsko prvenstvo koje će zauvijek pamtiti. U disciplini 100 metara delfin osvojila je bronzu, a onda je sve začinila najvećim uspjehom u karijeri postavši evropska prvakinja.

Source: STUDIO D TK