Akteri sinoćnje pucnjave u Konjicu dobro poznati policiji: “Ti ćeš Brkiće dirat, je*** li ti majku!”

Kako portal “Avaza” saznaje, u sinoćnjoj pucnjavi i tučnjavi u Konjicu učestvovali su Izet i Vahid Brkić, odranije poznati policiji. Našem portalu ustupljen je i dramatičan video obračuna u kojem su učestvovali Brkići.

Na videu se čuje glas muškarca kako urla: “Ti ćeš na Brkiće, majku li ti je***!”

Ranije je za portal “Avaza” potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, u 1.25 sati Policijskoj upravi Konjic je prijavljeno da se na parkingu ugostiteljskog objekta dvije osobe tuku treću, koja leži na zemlji te da su se prethodno čula i dva pucnja iz vatrenog oružja.Dolaskom patrole na lice mjesta utvrđeno je da su I.B. (47) i V.B. (20) fizički nasrnuli na S.M. (53), koji je potom otišao do svog automobila i uzeo pištolj te zapucao prema njima.

Nakon što je u predjelu natkoljenice ranio I.B., njih dvojica su, ponovo, nasrnuli na S.M. te mu oteli pištolj, nakon čega su ga nastavili udarati, nanijevši mu teške tjelesne povrede u predjelu glave.

S.M. je kolima Hitne pomoći prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, dok je I.B. zadržan na liječenju u Općoj bolnici Konjic, a V.B. je lišen slobode,piše Avaz

Source: CRNA HRONIKA