Oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se u prijepodnevnim satima i sredinom dana očekuje slaba kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini, lokalni pljuskovi u poslijepodnevnim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28, na jugu do 33 stepena.

Meteorolozi za četvrtak najavljuju sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, na jugu do 33 stepena.

U petak, 12. augusta u Bosni i Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine, sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, piše Bhrt.

Source: Bih