Sutra počinje 10. Internacionalni festival “Dani ćaske – Puračić” 2022

Sutra počinje 10. Internacionalni festival “Dani ćaske – Puračić” 2022.godine, a već danas stižu prvi gosti iz inostranstva – Folklorni ansambl Havsa-Edirne iz Turske, sa kojima će sutra biti održano bosansko-tursko kulturno veče ispred Doma kulture u Puračiću. 

Petog augusta posjetioci Festivala uživat će u bosansko-makedonskoj večeri sa prijateljima iz KUD Ilinden iz Struge iz Sjeverne Makedonije. Finalna večer je planirana 6. augusta kada će se održati i finalni festivalski dan, koji će započeti okruglim stolom. Prema programu, za subotu 6. august planiran je i defile svih učesnika Festivala, sa tradicionalnim kolom na čaršiji, nekih 9 do 10 kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske, Makedonije i Turske. 

“U sklopu Međunarodne smotre folklornog stvaralaštva mi od početka imamo i reviju narodnih nošnji, na kojoj će biti izabrana najljepša djevojka u narodnoj nošnji. Uglavnom, Puračić će do 6. augusta svaki dan u večernjim satima imati sportske ili kulturne aktivnosti” – kaže Hazim Osmanović, predsjednik KUD-a “Puračić”.

Ulaz za posjetioce za kompletan festivalski program je besplatan.
Source: STUDIO D TK