SIPA: Uhapšene tri osobe zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su na području Sarajeva, Kreševa, Gruda i Širokog Brijega realizovali operativnu akciju “Hilux” i izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na devet lokacija.

“Slobode su lišena tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda’, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz SIPA-e.

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

“Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku i to 2.500 kilograma duvana u listu, 300 kilograma rezanog duvana i jedna mašina za rezanje duvana”, navodi se u saopštenju.

Pretresi su realizovani po usmenom nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačke županije, piše Anadolija.

Source: CRNA HRONIKA