Upravitelji „Rajskog jezera“ upozoravaju kupače: Ne udaljavajte se od uređenog dijela plaže!

Nakon tragedije koja se prije dva dana dogodila na Rajskom jezeru u Bašigovcima na području Živinica, kada su utopile dvije osobe, oglasili su se iz Kajak kanu kluba Bašibegovci, koji svoje aktivnosti provodi na ovom jezeru i koje je kompleks Rajskog jezera dobilo od Grada Živinice na upravljanje i korištenje.

– Kao i cjelokupna javnost, duboko potreseni tragedijom koja se dogodila u petak kasno poslijepodne, na neograđenom dijelu i neuređenoj “divljoj” strani jezera, a koja je pogodila cijeli Grad Živinice i državu Bosnu i Hercegovinu izražavamo žaljenje zbog ovog pretužnog događaja – navode iz ovog kluba.

Porodicama, prijateljima, rodbini i poznanicima utopljenika uputili su najiskrenije riječi saučešća, a svojim članovima i građanima uputili apel.

– Kajak kanu klub ovom prilikom apeluje na sve svoje članove, sve prijatelje kluba i sve posjetioce kompleksa Rajskog jezera da bez obzira koliko dobri plivači ili neplivači bili da se ne udaljavaju od uređenog dijela plaže gdje je veći broj posjetioca i ograđenog dijela plaže za neplivače – istakli su.

Iz Kajak kanu kluba Bašibegovci su istakli da su skokovi koji su se na ovom jezeru trebali održati za nedjelju 07.08.2022. otkazani se zbog navedene tragedije.

Source: STUDIO D TK