Komšije šokirane nakon samoubistva oca dva djeteta: Puklo je strašno jako

B.J. (53) iz Niša nastradao je u eksploziji ručne bombe koju je sam aktivirao. Do tragedije je došlo u porodičnoj kući u kojoj je B. J. živio sa suprugom i dvoje djece u jednom niškom naselju.

Tragedija se desila u 7.25 sati kada je mještane ovog mirnog prigradskog naselja iz sna trgnula jaka eksplozija.

– Primjetio sam da je bio u depresiji, već nešto više od dva mjeseca otkad je ostao bez posla. Bio je vidno potišten. Žalio se kako je ostao bez posla i kako za sve treba dosta novca. Žao mi je što se ovo desilo jer su mu djeca zaista divna, kao i supruga koja je zaposlena u jednoj fabrici, kažu za Blic komšije B. J. (53) iz niškog naselja 9. maj.

Nije htio nikog da povrijedi

– Puklo je strašno jako. Baš smo se i supruga i ja uplašili. Iskočili smo iz kreveta i nismo znali šta se dešavalo sve dok nije došla policija. Poslije smo saznali da je komšija nastradao – kaže jedan od komšija.

Priča se u naselju da je B. J. 1999. godine proveo neko vrijeme u ratu na Kosovu, te da se sumnja da je odatle i donio ručnu bombu kašikaru kojom je sebi oduzeo život.

– Nije želio da povrijedi nikog od članova svoje porodice i komšija, zato se popeo na jednu terasu na potkrovlju, sjeo i tu aktivirao kašikaru. Strašno je to što se desilo, nismo imali takav slučaj u kraju. Ima sina koji će još malo završiti osnovnu školu i kćerku koja je na pola srednje škole – pričaju komšije.

Mještani naselja 9. maj smatraju da je gubitak posla bio prelomni trenutak kada se njihov komšija B. J. promijenio.
Desilo se nešto u glavi

– Imao je kombi kojim je svake noći u 3.30 kretao na posao i razvozio prehrambene namirnice po trgovinskim objektima. Šta se desilo da on ostane bez posla ne znam, ali je to očigledno uticalo na njega. Jedan komšija mu je prije mjesec dana ponudio da mu plati da mu ofarba prozore i drvenariju na kući kako bi ga malo motivisao da pregrmi težak period. Ali, mislim da B. J. nije se toga prihvatio. Komšija koji je lokalni sveštenik u jednom susjednom selu vidjevši da je promijenio ponašanje i da je dosta potišten ponudio je B. J. da dođe kod njega u crkvu da mu čita molitve ne bi li ga nekako motivisao da nađe put iz teške situacije, ali se ni tamo nije pojavio – pričaju komšije iz naselja.

No, neke komšije smatraju i da gubitak posla nije bio presudan, ali ne negiraju da se nešto očigledno desilo u njegovoj glavi.

– Znam ga kao dobrog komšiju. Uvijek se javi kada prođe, popričamo, fina je to porodica. Nisam ni naslućivao da nešto ovako može da se desi. On jeste nedavno ostao bez posla, ali mislim da se zbog toga nije ubio. Pa ko bi se ubio zbog posla? Kvrcne nešto čovjeku u glavi, ko zna zbog čega se to desi i sve ode u pogrešnu stranu – priča jedan od komšija. prneosi “Avaz“.

Source: region