EVO ŠTA JE MARJANOVIĆ PORUČIO KĆERKICI! Isplivale informacije iz CZ-a: Vratio mu se optimizam

Zoran dobro podnosi pritvor, ali mu jako teško pada to što je ponovo razdvojen od kćerke, prenose izvori. On je u Centralni zatvor doveden u petak oko 20 časova, nakon čega je po proceduri sa još jednim cimerom smješten u sedmodnevni karantin koji je uveden zbog pandemije korone.

Vratio mu se optimizam

Kako prenose izvori, prvo veče Zoran je bio veoma tužan, upoznao se sa kolegom iz ćelije, ali je odbio svaki razgovor sa njim. Pojeo je večeru i legao da spava.

– Međutim, kako dani prolaze, Marjanoviću se vraća optimizam, pa je sa cimerom počeo da razgovara o različitim temama. Zoran najviše priča o kćerki Jani i veoma brine kako ona podnosi to što je on opet u zatvoru – rekao je sagovorniki dodao:

– On je zato kćerkici preko advokata poslao poruku da se ne brine i da bude jaka, jer će se on brzo vratiti kući…

Inače, jedan od Marjanovićevih branilaca, advokat Stefan Jokić bio je juče u posjeti svom klijentu. On je reporterima koji su ga čekali ispred Centralnog zatvora, na pitanje: Kako je Zoran?’, samo kratko odgovorio: “A kako može da bude čovjek koji je osuđen na 40 godina?”

Podsjetimo, Jana, koja je u vreme ubistva majke Jelene imala pet i po godina, svojim iskazom je dala čvrst alibi ocu Zoranu. Ona je na saslušanju, odmah poslije ubistva, rekla:

– Mama je otišla da trči, a tata i ja smo ostali da se igramo. Kada je više nismo vidjeli, krenuli smo da je tražimo. Prvo smo hodali tako što me je tata držao za ruku, a onda sam hodala pored njega. Pošto nismo uspeli da je pronađemo, tata je pozvao policiju…

Kasnije je isto rekla i 2018. tokom razgovora koji je Apelacioni sud naknadno naložio.

Propusti tužilaštva

Viši sud, međutim, nije uvažio Janin iskaz zbog, kako su naveli, protoka vremena.

Sud je prilikom izricanja presude kojom je Zoran Marjanović u petak osuđen na najstrožu kaznu saopštio da to svjedočenje male Jane nije uzeto u razmatranje jer je njen iskaz uzet u ljeto 2018. godine, punih 26 mjeseci poslije ubistva Jelene Marjanović.

Međutim, nije rečeno da je Janin iskaz uzet tako kasno zato što nadležni, neposredno poslije ubistva 2016. godine, nisu poštovali zakonsku proceduru. Policija je, naime, aprila 2016. Iskaz Jelenine kćerke uzela bez prisustva advokata i psihologa, a to je po zakonu zabranjeno, prenosi Informer.

Source: region