Novi gradonačelnik Beograda ne planira ukloniti mural Mladiću: Ne znam da li je pravio zločine

Šapić je istakao da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVК Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osuđen i Ratko Mladić.

“Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i vjerovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju protjerani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam”, izjavio je Šapić, prenosi Telegraf.

On je također istakao da se uvijek može govoriti o rješavanju pitanja grafita u Beogradu, ali je zamolio javnost da u te stvari ne mješa Haški tribunal i njegove presude.

“U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i morat ćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mjesto i ispunjava vam te vrste “haških” želja”, poručio je Šapić. prneosi “Novi“.

Source: region