Evo ZAŠTO je Biljana zazidala muža: Ubacila ga u bure pa sasula BETON, iza svega se krije NAVIKA porodice

Odgovor na pitanje zašto je Biljana Stojanović (38) iz sela Veliko Trnjane kod Leskovca nakon ubistva zazidala tijelo svog supruga Ivana (40), najvjerovatnije se krije u staroj navici članova ove porodice – da ono što žele da sakriju od svih zazidaju u zid kuće ili pomoćnih prostorija, piše Blic.

Naime, kako Blic saznaje od rođaka porodice Stojanović, koji su u šoku otkako je prije tri dana otkriven stravičan zločin za koji je osumnjičena majka troje djece koja je krajem prošle nedjelje izvršila samoubistvo, Biljana je i ranije dragocijenosti koje su imali zazidavala u zidove.

– Biljanina maćeha je ispričala da su u dva navrata našli nekakvo zlato, pa su ga, iz straha da ih ne opljačkali, zazidali u zid u štali – navode rođaci.

Upravo zbog toga, toj starijoj ženi prije tri godine nije bilo čudno kada joj je Biljana rekla da ima još neko bogatstvo da sakrije pa je zamolila za pomoć nakon što je, kako se sumnja, svirepo ubila supruga Ivana.

– Ona joj je navodno i dodavala cigle, ne znajući šta zida – priča za “Blic” jedna rođaka Stojanovića.

Bure u kojem je nađeno tijelo Ivana Stojanovića (40), koga je, kako se sumnja ubila supruga Biljana Stojanović (38), a potom zazidala u zid štale, bilo je na vrhu pažljivo napunjeno sa dva sloja betona i peska, kako se ne bi mogao osjetiti miris turuljenja tela, saznaje “Blic”.

Bure je pronašao Ivanov brat Nenad, nako što je njegova bratanica, Ivanova kćerka, nakon samoubistva majke BIljane, u kući našla očev pasoš.

– Pretražujući kuću Ivan je u štali razbio jedan dograđeni pregradni zid, iza koga je vidio bure od 200 litara. Bilo je ozidano sa svih strana ciglama. On je razbio cigle i oborio bure, ne znajući još uvijek šta će u njemu da nađe. Bure je bilo pažnjivo napunjeno sa dva sloja pijeska i betona koji su naizmjenično ređani, a na vrhu je bilo ozidano ciglama. Kada je teško bure palo na zemlju, prvo što je ugledao bila je lobanja. Odmah je pozvao policiju zbog sumnje da je u pitanju tijelo njegovog brata. Očigledno je da je bure bilo tako napunjeno pijeskom i betonom da se ne bi osjećao miris truljenja tijela – kaže naš izvor.

Radi zvaničnog utvrđivanja identiteta, po nalogu tužilaštva od Ivanove majke uzet je DNK za analizu tako da će sahrana nastradalog čovjeka biti moguća tek nakon što se okončaju zvanični nalazi ove biološke ekspertize.

Alati iz kuće poslati na DNK analizu

Istražni organi još uvijek utvrđuju gdje je tačno Ivan ubijen, zbog čega će po svemu sudeći biti potrebno da forenzičari Instituta za sudsku medicinu iz Niša, pregledaju cijelu kuću. U domaćinstvu je nađena jedna sjekira, umotana u kese, kojom je kako se sumnja, Stojanović ubijen ali i dosta alata kojeg inače ima u kućama na selu, pa će biti potrebna i DNK analiza tih predmeta da bi se utvrdilo čime je tačno Ivan ubijen.

– Da li je ubijen samo sjekirom ili je korišćen i nož ili nešto drugo od alata iz domaćinstva, odrediće DNK analiza. Svaki komad alata biće analiziran na prisustvo biolopških tragova ubijenog Ivana Stojanovića. Takođe, potrebno je ponovo pregledati cijelu kuću da bi se utvrdilo gdje je tačno ubijen. Postoje informacije da je Biljana iz jedne od soba ranije izbacila jedan tepih, što bi mogao da bude jedan od tragova. Kuća je zapečaćena ako bude potrebe za dodatnim analizama – kaže izvor.

Jastuk pod glavom i ispod leđa, nož, cigarete i bočica otrova

I pronalazak Biljaninog tijela prati misterija.

– Ona je prvo nestala. Svi su je tražili, ali je nisu našli da bi njeno telo bilo nađeno u štali poslije dva ili tri dana. Ležala je na čaršavu, sa glavom na jastuku dok joj je drugi jastuk bio ispod leđa, a kraj nje su se nalazili nož, cigarete i bočica otrova. Da li je ponela nož jer je željela da presječe vene pa na kraju nije imala hrabrosti za to već je popila otrov, ili je nož ponijela u strahu od nekog, prije nego što je odlučila da sebi oduzme život, ostaće vječna tajna koju je odnijela u grob – priča rođaka, piše Objektiv.

Source: region