Žene džemata Previle podržale projekat “Majčina marama”

Džematlijke džemata Previle, na čelu sa koordinatoricom džemata, Aidom Djedović, su dale svoj doprinos projektu “Majčina marama”, sakupile su 40 marama.

Džematlijke koje žele pokloniti svoju maramu za ovu instalaciju mogu to učiniti i putem odjela za brak i porodicu u medžlisima na području Muftijstva tuzlanskog.

Projekat “Majčina marama” dio je multimedijalnog i edukativnog projekta “Heroine Srebrenice” koji, u okviru obilježavanja 27. godišnjice od Genocida u Srebrenici organizuju Udruženje “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”, Centar za postkonfliktna istraživanja i Memorijalni centar Srebrenica.

Ovaj multidisciplinarni projekt uključuje produkciju umjetničke instalacije “Majčina marama” i međunarodnu konferenciju u Srebrenici. Instalacija “Majčina marama” će na simboličan način predstaviti marame i šalove Srebreničkih majki, sestara i supruga, žena širom BiH, regiona i svijeta. Instalacija će nakon izlaganja postati dio trajnih umjetničkih postavki u Memorijalnom centru Srebrenica.

Source: STUDIO D TK