Uskoro promocija knjige “Srebrenik kroz vremena” autora Tarika Šabića

Najmlađi književnik iz oblasti historije Tarik Šabić iz Srebrenika uskoro predstavlja svoje prvo autorsko djelo. Knjiga pod nazivom “Srebrenik kroz vremena”, je plod mukotrpnog i ustrajnog istraživanja historije našeg grada od najdavnijih vremena do perioda 1995. godine.

Knjiga je posvećena mom rahmetli djedu Hajrudinu Šabiću – Poštaru, nadaleko poznatom velikanu grada Srebrenika. Svaki put kada se treba spomenuti ko me najviše inspirisao, prvo se sjetim djeda. Bio je to čovjek sa srebrenom u kosi, a zlatom u srcu. Kada pomislim na sva blagostanja u svom životu, djede, ti si i tamo na samom vrhu popisa.”, kaže Tarik Šabić

Promocija će se održati u utorakm 26. jula u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku s početkom u 19 sati. Između ostalog, promotori će biti prof. hist. Merima Ibrić i prof. Šaha Dedić.

Inače, Tarik Šabić učenik je četvrtog razreda srednje elektrotehničke škole u Tuzli. Obzirom da ima tek 18 godina a već predstavlja jedno ovako zahtjevno djelo, sigurni smo da ćemo u budućnosti od ovog mladog i ambicioznog autora čitati mnogo značajnih književnih djela.

 

 

Source: STUDIO D TK