Ako bude član Predsjedništva BiH, Vojin MIjatović će u staru uraditi mnogo toga

Kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska Vojin Mijatović objavio je šta sve namjerava uraditi ukoliko na oktobarskim izborima na tu poziciju bude izabran.

Mijatović smatra da sada kada je jasno ko su njegovi protukandidati, njegove šanse za pobjedu su još veće. SDP-ov kandidat za člana predsjedništva kaže da je ovo trenutak kada se patriotizam pokazuje djelima, a ne riječima.

Obavezuje se da će već prvi dan “kada ga u oktobru građani izaberu za člana Predsjedništva BiH”, donijeti nekoliko odluka.

“Moja plata i plata mojih savjetnika će biti na nivou minimalne zakonske plate u državi, sav ostatak od ličnih primanja će ići u fond za finansiranje talentovane djece širom BiH. Biću predsjednik koji neće imati obezbjeđenje, jer nam treba predsjednik građana, a ne predsjednik koga policija čuva od građana”, istakao je Mijatović.

Namjerava Mijatović raditi za građane i takvu namjeru iskazati time što će za njega “troškovi za dnevnice i reprezentaciju biti nula”.

“Svake sedmice ću biti u drugom BiH gradu i sa građanima razgovarati i tražiti rješenja za bolji život. Svaki mjesec ću biti u po jednoj zemlji gdje žive naši građani u rasijanju jer želim reintegraciju našeg društva i da obnovim pokidane veze naših građana sa svojom zemljom, neće više niko naše ljude u inostranstvu nazivati dijasporom već sugrađanima”, ističe.

Mijatović navodi da su ovo su samo neke odluke za prvi dan mandata, a da “nas čekaju četiri godine mukotrpnog rada”, te da građani mogu birati između potpune promjene stanja ili da situacija ostane ovakva kakva jeste.

Source: Bih