Objektiv: Dodik na Vidovdan napao Vučića!

Glasnogovornik ideja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, Dževad Galijašević dao je intervju za Srpski radio Čikago, koji je medij RTRS preneo u regionu, u kom je napao rukovodstvo Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Galijašević je ničim izazvan osuo medijski rafal na naše državno rukovodstvo, govoreći da će “Beograd izgubiti šansu da bude sa pobednikom” misleći na odnos Srbije i Rusije. Takođe, zamera što se srpski mediji ne odnose prema Dodiku kao centralnoj političkoj figuri regiona, pa ne prenose svaki njegov susret, onaj koji Galijašević pominje je susret ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i Dodika.

Interesantno je da je ovaj intervju Galijaševića, u kom je napao Srbiju, preneo jedan veoma kontrolisani medij u Republici Srpskoj, pa se pojavljuje osnovana sumnja da bi Dodik njegove reči aminovao.

Galijaševićev intervju prenet je u tekstu sa naslovom “Galijašević: Dodik prijateljstvom sa Rusijom spasava srpski obraz i jača Srpsku”, čime se jasno pokazuje aluzija autora da napadne i ponizi Srbiju i Aleksandra Vučića.

U tekstu se skrivenim rečenicama navodi i da “Vučić ne želi dobro Republici Srpskoj”. Da cela stvar bude još više podignute temperature, ova vest je puštena na srpski praznik Vidovdan, prenosi objektiv.

Source: region