Tarik Šabić iz Srebrenika priprema promociju knjige “Srebrenik kroz vremena”

Najmlađi književnik iz oblasti historije Tarik Šabić iz Srebrenika uskoro predstavlja svoje prvo autorsko djelo. Knjiga pod nazivom “Srebrenik kroz vremena”, je plod mukotrpnog i ustrajnog istraživanja historije našeg grada od najdavnijih vremena do perioda 1995. godine. Istražujući bogatu historiju Srebrenika Tarik se, kako kaže, oduševio širinom historijskog spektra koji je ispisan o našem gradu, kako u domaćoj , tako i u stranoj literaturi.  Tarik Šabić, inače, ima 18 godina. Četvrti je razred srednje elektrotehničke škole u Tuzli, te od ovog mladog, ali plodonosnog i ambicioznog autora u budućnosti možemo očekivati još značajnih djela.

Promocija će se održati 26. jula u utorak, u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku s početkom u 19 sati. Između ostalog, promotori će biti Merima Ibrić i prof. Šaha Dedić.

“Knjiga je posvećena mom rahmetli djedu Hajrudinu Šabiću – Poštaru, nadaleko poznatom velikanu grada Srebrenika. Svaki put kada se treba spomenuti ko me najviše inspirisao, prvo se sjetim djeda. Bio je to čovjek sa srebrenom u kosi, a zlatom u srcu. Kada pomislim na sva blagostanja u svom životu, djede, ti si i tamo na samom vrhu popisa.”, kaže Tarik Šabić
Objava Tarik Šabić iz Srebrenika priprema promociju knjige “Srebrenik kroz vremena” pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: izvor: radiosrebrenik.ba